Ayurveda för ditt sinne

Life of  Erica

BLI DITT BÄSTA JAG.  MÅ SÅ BRA SOM DU KAN.

Ayurveda för ditt sinne

Författare: Janesh Vaidya


ISBN 978-91-7424-185-3

Bonnier Fakta


Boken på en minut

Första boken på svenska (tror jag) som behandlar ämnet om hur ayurveda ser på sinnets anatomi. Janesh skissar hur sinnet är uppbyggt av tankar, känslor och emotioner. Han går igenom hur kropp, sinne och energier hänger ihop. Boken innehåller också fysiska aspekter som kosthållning och livsstil för olika kroppstyper.


Mina reflektioner

En av de bästa böcker jag har läst inom hälsoområdet. Den är späckad med aha-upplevelser när man är intresserad av psykologi och hur kropp och sinne är uppbyggda och hänger ihop. Sidorna är bitvis så pepprade med nya insikter och kunskaper att det inte fanns någon utväg - jag var tvungen att läsa igenom hela boken en andra gång. Jag tror att en tredje gång ligger i pipeline. Den här mannen har extremt mycket bakom pannbenet och jag vill på riktigt ta in hans och ayurvedas klokskap.

Guldkorn ur boken

// " Jag ska berätta om en man som gick ner till stranden för att påbörja resan till sina drömmars ö. Mannen byggde en båt och väntade sedan vid strandkanten på rätt tillfälle att ge sig av. Men det blåste för det mesta och gick vågor på havet, så den rätta tidpunkten att sjösätta båten kom inte. Det gick veckor och månader, och han bara väntade och drömde om den dag då han skulle resa över havet. Åren gick och mannen blev gammal och dog på stranden utan att ha uppfyllt sin dröm. Båten låg i spillror i sanden utan att ha gjort en enda färd på havet. Den här historen berättar jag ofta för mina elever för att påminna dem om tre saker: för det första, tiden är dyrbar och vi måste pröva saker och ting nu och inte vänta till sedan. För det andra, gör livet till ett äventyr och våga fatta modiga beslut. För det tredje, ha en dröm och lev för den." //

Läs om andra intressanta böcker inom ämnet personlig utveckling

Kontakt