Kosttillskott

Life of  Erica

BLI DITT BÄSTA JAG.  MÅ SÅ BRA SOM DU KAN.

Jag tror på att ta några få kosttillskott för att hålla kroppen i så gott skick som möjligt. Nedan listar jag dem med en förklaring till varje.

Kosttillskott att ta varje dag


Omega 3


I stort sett alla sjukdomar har visat sig vara inflammatoriska. Det gäller såväl alzheimer som cancer och hjärtsjukdomar. Det finns ingen tvekan, antiinflammatoriskt skydd är bra och omega 3 är antiinflammatoriskt.

Exempel på bra produkt: Pharbio Omega 3 forteNyttiga bakterier

Vi har 80% av vårt immunförsvar i magens bakterier. Äter du kapslar med nyttiga bakterier dagligen, slipper du många förkylningar. Dessutom kopplar numera forskningen ihop en dålig tarmflora med läckage i tarmen som innebär att osmälta partiklar kommer ut i blodet och tar sig till hjärnan. Därmed påverkar bakteriefloran i tarmen hjärnan och kan ge upphov till bland annat trötthet, koncentrationssvårigheter och faktiskt autism. Jag har flera vänner med autistiska barn, som har magar som trasslar. Intressant samband.

Exempel på bra produkt: Lactovitalis

Kosttillskott


Kosttillskott att ta i perioder

D-vitamin

Att ta D-vitamin dagligen vintertid verkar vettigt. Överdriv dock inte dosen, då D-vitamin har hormonella verkningar. Ät året runt endast om du har en konstaterad D-vitaminbrist.

Adaptogener: ginseng och rosenrot

Ginseng och rosenrot är så kallade adaptogener, som tillför energi på cellnivå och därmed energi till hela din kropp. Adaptogener tas periodvis under året, till exempel vintertid. Förutom att ge energi visar den senaste forskningen att ginseng kurerar mildare depressioner. Rosenrot är den nordiska adaptogenen. Själv upplever jag att ginseng har en kraftfull effekt och rosenrot något mildare effekt. Prova ut vilken variant du mår bäst av.

Exempel på bra produkter: Gericomplex eller Ginsana (ginseng), Arctic root (rosenrot), ChiSan (rosenrot, rysk rot & chisandra)

Kontakt