Lugn & ro

Life of  Erica

BLI DITT BÄSTA JAG.  MÅ SÅ BRA SOM DU KAN.

För att långsiktigt må bra är det viktigt att hitta sitt eget sätt att varva ner. Alla är vi olika och behöver olika strategier. Någon tar skogspromenader, en annan gör yoga, en tredje mediterar. Oavsett vad det är som får dig att gå ner i varv är det av yttersta vikt att du aktivt väljer att faktiskt göra det. Gärna flera gånger per vecka. Jag slås ofta av att relativt få människor är medvetna om att det snabba informationssamhället vi lever i kräver aktiv nedvarvning. Att ha fullt inbokat i sin kalender både för arbetsliv och privatliv är ofta att bita sig själv i svansen. Vi behöver pauser i tillvaron, för att bibehålla balans och för att få ny energi.

Det är också relativt få som har insett att vi behöver mycket sömn. Under sömnen repareras cellerna och organen i kroppen. Sömnbehovet är 7-9 timmar per natt. Att sova tillräckligt mycket är en förutsättning för att hålla sig frisk och för att må bra långt upp i åren. Om du får trötthetsperioder under dagen och gäspar, är det ett tecken på att du sover för lite. Unna dig gärna att sova middag lediga dagar! Ett härligt sätt att komma ner i varv.

Lugn & ro

Bra böcker

  • Lär dig andas - Inga-Lill Valfridsson
  • Mindfulness -Thich Nhat Hanh
  • Vila dig i form med yinyoga - Magdalena Mecweld
  • Kundaliniyoga - Wiveca Hjalmarsson

Tips för enkel nedvarvning

Ladda ner appen Mindfulness II. I den finns härliga, guidade meditationer. Min favorit heter Kroppsscanning. Den är 21 minuter lång. Jag kör den flera gånger per vecka. Om jag är trött innan jag använder appen, är jag pigg och klar i huvudet efteråt. Den här appen hjälper mig att bibehålla energi, glädje och fokus så att jag kan vara en så bra ledare som möjligt på jobbet.

Här hittar du appen