WomanCode

Life of  Erica

BLI DITT BÄSTA JAG.  MÅ SÅ BRA SOM DU KAN.

WomanCode

Författare: Alisa Vitti

Språk: Engelska

ISBN 978-1-78180-200-7

TJ International


Boken på en minut

Alisa går igenom hur du som kvinna bör äta, träna och leva när du vill undvika hormonella besvär som pms, infertilitet eller minskad sexlust. Hon lär ut hur du som kvinna kan se sina hormonella cykler som en tillgång och inte en belastning. Det viktiga är att du gör rätt saker vid rätt tid i menscykeln och att du har respekt för att energin är olika  vid olika tillfällen varje cykel.


Mina reflektioner

Alisa Vitti har rätt i att det är lätt att se sina hormonella svängningar som en belastning. Att man har en kropp som inte alltid kan prestera på topp. För mig var det nytt att om man lider av pms beror det på att man har en störning i det hormonella systemet. Jag har alltid trott att det är fullt normalt, eftersom i princip alla kvinnor känner av pms.

Nu har jag provat att äta enligt hennes instruktioner under en hel menscykel och hon har helt rätt i att jag är helt hormonellt stabil och känner inte av pms-symtom. Kan detta vara ett nytt liv? Det vore verkligen underbart att slippa vara trött och energilös var fjärde vecka!

Guldkorn ur boken

  • Hennes förklaringar kring hela det kvinnliga hormonella systemet.
  • Insikten om att vi bör undvika mat med hormoner i, för att inte ytterligare skjutsa på vårt hormonsystem, och att till exempel komjölk är full av "kvinnliga" hormoner.
  • Matschemat som visar vilka typer av matvaror vi ska äta när i menscykeln.
  • Hennes instruktioner kring vilken typ av träning som vi mår bäst av i olika delar av menscykeln, något som jag har anat men inte hittat på pränt tidigare.


Alisa Vitti är hälsocoach och har mottagning i New York.

Läs mer på hennes webbplats: www.floliving.com

Köp boken på Adlibris

Läs om fler intressanta böcker inom hälsoområdet