EFT

Life of  Erica

BLI DITT BÄSTA JAG.  MÅ SÅ BRA SOM DU KAN.

Knacka dig fri med EFT

Författare: Nick Ortner


ISBN 978-91-979926-3-3

Soulfoods publishing


Boken på en minut

Forskare vid Harvard har visat att när man stimulerar utvalda meridianpunkter leder det till att aktiviteten i amygdalan och andra delar av hjärnan minskar i samband med rädsla. Boken lär ut en metod att försiktigt knacka  på olika punkter på kroppen för att lösa upp olika typer av psykologiska problem. Man får lära sig en enkel metod som löser upp emotionella blockeringar och  andra känslomässiga problem. När de emotionella blockeringarna släpper kan man läka kroppen, bli fri från smärtor, gå ner i vikt,  få bort fobier och frigöra sig för att kunna anta utmaningar i livet.


Mina reflektioner

Först kände jag mig enormt fånig när jag skulle börja knacka. Efter några "knackningsrundor" kände jag att det faktiskt funkade. Den emotionella laddningen i det ämnet jag hade valt, klingade bort och blev till ett ingenting efter en stund. Nästa ämne och ny knackningsrunda. Samma sak inträffade.  Jag får nog bara inse att EFT fungerar. Det tar bort laddningen från jobbiga situationer man bär på och gör så att man kommer ner i ett lugn. Testa!

Guldkorn ur boken

Guldkornen är de "knackningsmanus" som finns. Det innebär att du letar upp den typ av emotionella händelser i ditt förflutna som du vill beabeta och får då manus för de ord som du ska säga till dig själv under knackningen. Om du till exempel vill få en separation, där du har blivit lämnad, ur ditt system är manuset att du ska säga "Trots att x lämnade mig, accepterar jag mig själv precis som jag är".  Om du istället vill bearbeta dina skuldkänslor efter en separation som du själv har tagit initiativ till blir manuset "Trots att jag valde att avsluta vår relation, accepterar jag mig själv precis som jag är" osv.

I kombination med den speciella knackningsritualen på ett antal punkter längs den aktuella meridianen funkar det. Först kommer känslor och ledsenhet eller ilska och efter några knackningsvarv kommer lugnet. Då är laddningen från händelsen borta och den håller sig borta! Läckert.

Kontakt